Oona-Mari
Kuka on Oona-Mari?
Olen 28 vuotias ammattivalmentaja ja kestävyysurheilija. Erityisosaamiseni valmentajana on juoksuharjoittelussa sekä urheilijoiden ja kuntoilijoiden voima- ja fysiikkaharjoittelussa.
Koulutus: Olen koulutukseltani liikuntatieteiden maisteri / liikuntabiologi. Pääaineena olen opiskellut valmennus- ja testausoppia ja sivuaineina urheiluravitsemusta sekä kauppatieteitä. Lisäksi olen käynyt Academic Personal Trainer -koulutuksen.
Kokemusta kestävyysharjoittelusta ja lajiharjoittelua tukevasta fysiikkaharjoittelusta olen opintojen ja asiakastyön lisäksi saanut oman urheilu-urani aikana. Kokemusta minulla on monen ikäisten ja tasoisten juoksijoiden sekä mm. taitoluistelijoiden valmentamisesta.
Taustaa: Kipinä liikkumiseen on syttynyt jo aivan pienenä. Ensimmäinen tavoitteellinen harrastukseni oli jalkapallo. Tavoitteellinen harjoittelu jatkui useiden lajien parissa. Taitoluistelu oli päälajini 7 vuoden ajan. Nuorena valmensin viikoittain eri-ikäisiä ja tasoisia luistelijoita. Kiinnostus kehittävään harjoitteluun sekä urheilijan kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin heräsi vahvasti luisteluaikoina, jolloin ajatus liikunta-alasta ja ammattivalmentajuudesta sai alkunsa. Luistelu pysyi mukana aina siihen asti, kunnes aloitin liikuntatieteiden opinnot Jyväskylässä 2015. Tällöin tapahtui myös lajinvaihto ja hurahdus kestävyysjuoksuun. Tavoitteellinen juoksuharjoittelu ja kilpaileminen onkin jatkunut aina tähän päivään asti, ja jatkuu edelleen.
Saavutuksia: Itselleni merkittävimpiä urheilullisia saavutuksia ovat pistesijat yleisurheilun sm-kisoista 3000 metrin estejuoksussa (2018, 2020), SM-kulta maastojuoksun joukkuekisassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkueessa (2018) sekä edustukset Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkueessa seurajoukkueiden Eurooppa Cup -kisoissa (2018 ja 2019).
Koska harjoittelu ei koskaan tapahdu eristyksissä muusta elämästä, pyrin valmentajana huomioimaan mahdollisimman hyvin asiakkaan elämäntilanteen ja muut kuormitustekijät harjoitusohjelmaa suunnitellessa sekä valmennuksen aikana. Keskipisteenä on oltava aina ihminen, ei treeniohjelma.
Haluan valmentaa asiakkaani kehittävän, turvallisen ja mielekkään harjoittelun pariin, tasosta riippumatta ja asiakkaan toiveet, tavoitteet sekä arjen resurssit huomioiden.